Skip to content

Københavnertekster og vovet improvisation – 20 November på Copenhagen Jazzhouse Store Scene.

2013 November 11
by Mia

Laulund_Trudsoe__Amalie__3__2012_foto_Agnete_Schlichtkrull.JPGAmalie Laulund Trudsø læser Københavnertekster fortolket af jazz- og improvisations musikerne Mia Dyberg (altsaxofon) & Morten Skøtt (trommer) på Nordisk Lyd og Poesifestival på Copenhagen Jazzhouse Store Scene 20 November Kl. 21.30.

Vovemod. Der er meget på spil når Amalie Laulund Trudsø & Mia Dyberg mødes for første gang i Copenhagen Jazzhouse. Den nøgne besætning stemme, saxofon og trommer efterlader ingen mulighed for at gemme sig.  Men de 2 unge debuterende kvinder, der er blevet sat sammen til Jazzhouse Nordisk Lyd og Poesifestival, er fyldte af vovemod.

”Alligevel er det en trøst at tænke på broerne: at se dem for sig som sener og vide at der findes en form for væv” /Brobergsgade, Koordinater. 

Ligesom broerne i ”Brobergsgade” er Dyberg og Trudsø’s historier på mange måder sammenvævet.  Deres fælles kærlighed til København, og deres første og vovede møde med storbyerne København og Berlin. Med samme stilsikkerhed som når Trudsø navigerer gennem Københavns gader, fortolker Dyberg Københavnerteksterne, igennem naturlige melodier udsmykket med nervepirrende rytmer og pulserende  improvisationer, i tæt sammenspil med den sensitive og gennemslagskraftige trommeslager Morten Skøtt.

MiaDybergMortenSkoettPressFoto

Copenhagen Jazzhouse skriver: ”Amalie Laulund Trudsø debuterede i starten af 2013 med bogen ”Koordinater”, der præsenterer sig som ”Københavnertekster”, og da også byder på en række fint sansende og poetiske tekster om Københavnske lokaliteter sanset gennem et ungt sind.

Mia Dyberg har længe været en af de mest interessante navne i det unge københavnske jazz/improv-miljø. Hun er vokset op i den svenske skærgård og hendes lige dele vilde og impressionistiske musik lader sig ofte også farve af den storslåede svenske natur. Men her er også en intens puls af storby. For tiden er Dyberg bosat i Berlin, hvor hun bl.a. spiller med den store improv-musiker Clayton Thomas. Vi er spændte på, hvad mødet mellem Dyberg og Laulund Trudsø vil bringe. Mia Dyberg har inviteret Morten Skøtt til at bidrage på trommer.”

Sagt om Amalie Laulund Trudsø:  “”Koordinater” er både en fortælling om at stå på egne ben – at møde kærlighed, afmagt og tab, og en indtagende kærlighedserklæring til København. Tilsammen: en fornem debut for Amalie Laulund Trudsø.” Mai Misfeldt, Kristeligt Dagblad.

”Elegant og stilsikkert”, ”Under Amalie Laulund Trudsøs lidt for pæne stil ligger noget og ulmer.” **** – Mikkel Bruun Zangenberg, Politiken

»Det er en vidunderligt sansende lille bog. « **** – Arne Mariager, Dagbladenes bureau

Sagt om Mia Dyberg: “Mia Dyberg har en levende musikalsk fantasi, en sund nysgerrighed, og hun er dedikeret til sin proces. Hendes musik gennemsyres af poesi, vovemod og en voksende farverigdom.”/Jacob Anderskov, August 2012

“(….)Jeg ved ikke hvordan Mia Dyberg gør det, men mange gange glemmer man at det overhovedet er en saxofon hun spiller på. Det er så meget mere (….)” /Lisa Appelqvist, Kristianstadbladet.

Dørene åbner 19.00, Koncerterne starter 20.00.

Entré 100 kr.

Copenhagen Jazzhouse, (Store Scene). Niels Hemmingsgade 10, DK- 1153 København K